Produkty

Všechny naše produkty jsou vyráběny podle starých a osvědčených receptur v ruční manufaktuře. Tajemství našich výrobků spočívá v tom, že kromě čerstvého masa používáme koření vypěstované v našem okolí, jako např. červená paprika, ručně čištěný česnek nebo majoránka, které dodávají produktům jedinečnou a neopakovatelnou chuť. Výroba tradičními technologiemi je časově náročná. Například sušená šunka z mangalic zraje na vzduchu minimálně půl roku. Proto jsou naše výrobky výjimečné. Náš sortiment neustále rozšiřujeme o tradiční "staronové" receptury. Připomínáme, že naše výrobky neobsahují konzervační rychlosůl, ale klasickou jodidovanou kuchyňskou sůl. Rovněž také neobsahují jiné konzervační látky, umělá barviva ani aromata, a proto jejich uskladnění věnujte náležitou pozornost.

Klobásy
Klobása uzená Mangalica pikant

Složení:
maso z mangalic 90 %, hovězí maso 20 %, bůček 20 %, jedlá sůl, paprika mletá, pepř černý, česnek, kmín, vepřová střívka
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
30 dní, doporučená teplota skladování do: +7 °C

Popis:
Vyrábíme ji z plecka mangalic z našeho chovu a hovězího masa (20 % kvůli konzistenci). Do klobásy přidáváme ručně čištěný slovenský česnek a kořeninovou papriku. Udíme ji v klasické udírně na bukovém dřevě.
Klobása Mangalica Jeleň

Složení:
jelení maso 15 %, maso z mangalic 70 %, bůček 15 %, konzervované kouřem
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
30 dní, doporučená teplota skladování do: +7 °C

Popis:
Vyrábíme ji z plecka mangalic z našeho chovu a jeleního masa (15 % kvůli konzistenci).
Do klobásy přidáváme ručně čištěný slovenský česnek a kořeninovou papriku. Udíme ji v klasické udírně na bukovém dřevě.

Klobása Chorizzo Csaba

Složení:
mäso z mangalic 90 %, slanina 10 %, jedlá sůl, paprika mletá, pepř černý, česnek, kmín, vepřová střívka. Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
30 dní, doporučená teplota skladování do: +7 °C

Popis:
Název Csaba vyplývá z "čabianskeho" receptu. Vyrábíme ji z plecka mangalic z našeho chovu a hovězího masa (kvůli konzistenci). Maso je mleté více nahrubo a je plněné do tlustých střívek. Toto střívko dodá klobáse charakteristickou chuť díky dvouměsíčnímu zrání. K dochucování používáme výhradně ručně čištěný slovenský česnek a kořeninovou papriku. Ani dusitanovou sůl ani konzervanty nepoužíváme. Udíme ji v klasické udírně na bukovém dřevě.

Klobása Mangalica grilovací

Složení:
maso z mangalic, hovězí maso, slanina, jedlá sůl, paprika mletá, pepř černý, česnek, kmín, skopová střívka, uzené
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
21 dní, doporučená teplota skladování do: +8 °C

Popis:
Vyrábíme ji z plecka mangalic z našeho chovu a hovězího masa (20 % kvůli konzistenci). Do klobásy přidáváme ručně čištěný slovenský česnek a kořeninovou papriku. Plníme ji do přírodních skopových střívek. Udí se v klasické udírně na bukovém dřevě.

Klobása Prasátko

Složení:
maso z mangalic 90 %, hovězí maso 20 %, bůček 20 %, jedlá sůl, paprika mletá, pepř černý, česnek, kmín, vepřová střívka
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
30 dní, doporučená teplota skladování do: +7 °C

Popis:
Vyrábíme ji z plecka mangalic z našeho chovu a hovězího masa (20 % kvůli konzistenci). Do klobásy přidáváme ručně čištěný slovenský česnek a kořeninovou papriku. Plníme ji do speciálních přírodních střívek ve tvaru prasátka. Udíme ji v klasické udírně na bukovém dřevě.

Zabíjačkové
Jaternice rýžová

Složení:
vepřové maso vařené - mangalica: líčka, jazyk, srdce, kůže a játra, sůl, vývar, koření, rýže Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
7 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Jaternice vyrábíme z vařeného masa mangalic - líčka, jazyk, srdce, kůže a játra. Do rýžových jaternic přidáváme ručně sbíranou slovenskou majoránku a česnek.

Jelito rýžové

Složení:
vepřové maso vařené - mangalica: líčka, jazyk, srdce a játra, krev, vepřová kůže, sůl, vývar, koření, rýže
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
7 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Jelito vyrábíme z vařeného masa mangalic - líčka, jazyk, srdce, játra a krev. Do jelita přidáváme ručně sbíranou slovenskou majoránku a česnek.

Tlačenka česneková s uzeným kolenem

Složení:
hlava z mangalice, uzené koleno, jazyk, srdce, kůže, vývar, přírodní koření, sůl
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
14 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Tlačenku vyrábíme z vařeného masa mangalic - hlava, líčka, jazyk, srdce, uzené kolínko. Do tlačenky přidáváme ručně sbíraný slovenský česnek.

Paprikový lalok

Složení:
lalok z mangalic, jedlá sůl, česnek, sladká paprika
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
7 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Vyrábí se z mangalic našeho chovu z tzv. podbradku, který se uvaří v ovaru, pak se osolí a potře česnekem. Na závěr se posype červenou mletou paprikou.

Paprikový bůček

Složení:
bůček z mangalic, jedlá sůl, česnek, sladká paprika
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
7 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Vyrábí se z bůčku mangalic z našeho chovu, který se uvaří v ovaru, pak se osolí a potře česnekem. Na závěr se posype červenou mletou paprikou.

Pomazánky
Játrová paštika Mangalica 190 g

Složení:
vepřové maso z mangalic 60 %, vepřová játra 30 %, bůček 10 %, cibule, směs koření

Trvanlivost:
45 dní, doporučená teplota skladování do: +7 °C

Popis:
Vyrábíme ji z mangalic z našeho chovu.

Pikantní pomazánka Mangalica 190 g

Složení:
vepřový bůček, sterilovaná kapie, rajčatový protlak, hořčice, koření
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
45 dní, doporučená teplota skladování do: +7 °C

Popis:
Pomazánka se vyrábí z masa našich mangalic z volného chovu. Do pomazánky přidáváme červenou kapii, rajčatový protlak, hořčici a další koření. Neobsahuje žádné konzervanty.

Škvarkové sádlo

Složení:
vepřové sádlo, škvarky
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
90 dní, doporučená teplota skladování do: +7 °C

Popis:
Jsou to vlastně drobky ze škvarků. Používá se také jako surovina pro výrobu domácí pomazánky podle vlastní receptury.

Maso ve vlastní šťávě

Složení:
maso z mangalic, česnek, sůl, koření
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
45 dní, doporučená teplota skladování do: +8 °C

Popis:
Vyrábíme ho z našich mangalic z volného chovu. Je to vlastně libové čerstvě dušené maso, mírně okořeněné s přidáním obyčejné soli.

Sádlo Mangalica

Složení:
slanina z mangalic škvařená s přidáním mléka, sádlo 100%
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
90 dní, doporučená teplota skladování do: +7 °C

Popis:
Naše sádlo je samo o sobě delikatesou. Stačí přivonět a už se Vám sbíhají sliny, a ještě je i velmi zdravé. Jedná se o čistý produkt z našich šťastných prasátek.

Párkoviny
Prémium párky Mangalica

Zloženie:
bravčové mäso 75%, hovädzie mäso 20%, pitná voda, sladká a pikantná paprika, zmes korenín

Trvanlivosť:
21 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +8 °C

Popis:
Vyrábame ich z mäsa mangalic z nášho chovu. Sú vyrobené iba z čistého mäsa s použitím špičkových korenín. Po naplnení do prírodných čriev párky údime na bukovom dreve.
Špekačky Mangalica

Zloženie:
Bravčové mäso mangalica 55%, hovädzie mäso 15%, bôčik 25%, 5% pitná voda, soľ, zmes korenín

Trvanlivosť:
21 dní, odporúčaná teplota skladovania do: +4 °C

Popis:
Vyrábame ich z mäsa mangalic z nášho chovu. Sú vyrobené iba z čistého mäsa a bôčiku s použitím domácich korenín. Po naplnení do prírodných čriev špekačky údime na bukovom dreve.
Šunky
Šunka uzená Mangalica - s kůží - prošuto

Složení:
vepřová kýta 150 g / 100 g hotového výrobku, konzervované solí a kouřem
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
30 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Vyrábíme ji se zadních kýt (vykostěný ořech s kůží) mangalic z našeho chovu. Maso je nasolené klasicky pouze kuchyňskou solí, později je marinované v bylinkovém nálevu. Tento proces trvá až 4 týdny bez použití dusitanové soli a konzervantů. Šunka je uzená na bukovém dřevě v klasické udírně. Po vyuzení vyzrává sušením na vzduchu minimálně 3 měsíce. Volný chov a bezstresové zabíjení na našich jatkách dodávají šunce specifickou chuť.

Slaniny
Slanina bok

Složení:
bůček z mangalic, sůl
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
21 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Bůček z mangalic je solený tradičně obyčejnou solí. Pak je naložená v bylinném nálevu a po 22 dnech je vyuzena v klasické udírně na bukovém dřevě. Slanina takto vydrží i roky. Dusitanovou sůl ani jiné konzervační látky nepoužíváme.

Slanina hřbetní bílá

Složení:
Mangalica - hřbetní slanina bílá, sůl
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
21 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Hřbetní bílá slanina z mangalic je nasolená obyčejnou solí. Pak je naložená v bylinném nálevu a po 22 dnech je vyuzena v klasické udírně na bukovém dřevě. Slanina takto vydrží i roky. Dusitanovou sůl ani jiné konzervační látky nepoužíváme.

Paprikový lalok

Složení:
lalok z mangalic, jedlá sůl, česnek, sladká paprika
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
7 dní, doporučená teplota skladování do: 4 °C

Popis:
Vyrábí se z mangalic z našeho chovu, z tzv. podbradku, který se uvaří v ovaru, pak se osolí a potře česnekem. Na závěr se posype červenou mletou paprikou.

Paprikový bůček

Složení:
bůček z mangalic, jedlá sůl, česnek, sladká paprika
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
7 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Vyrábí se z bůčku mangalic z našeho chovu, který se uvaří v ovaru, pak se osolí a potře česnekem. Na závěr se posype červenou mletou paprikou.

Ledová slanina

Složení:
Mangalica - hřbetní slanina bílá, sůl
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
21 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Hřbetní bílá slanina z mangalic je nasolená obyčejnou solí. Slanina takto vydrží i roky. Dusitanovou sůl ani jiné konzervační látky nepoužíváme.

Grilování
Klobása Mangalica grilovací

Složení:
maso z mangalic, hovězí maso, slanina, jedlá sůl, paprika mletá, pepř černý, česnek, kmín, skopová střívka, uzené
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
21 dní, doporučená teplota skladování do: +8 °C

Popis:
Vyrábíme ji z plecka mangalic z našeho chovu a hovězího masa (20 % kvůli konzistenci). Do klobásy přidáváme ručně čištěný slovenský česnek a kořeninovou papriku. Plníme ji do přírodních skopových střívek. Udí se v klasické udírně na bukovém dřevě.

Paprikový bůček

Složení:
bůček z mangalic, jedlá sůl, česnek, sladká paprika
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
7 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Vyrábí se z bůčku mangalic z našeho chovu, který se uvaří v ovaru, pak se osolí a potře česnekem. Na závěr se posype červenou mletou paprikou.

Kotlety

Složení:
karé z mangalic s kostí
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
7 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Čerstvé karé s kostí z našich mangalic vyniká mramorováním (vnitrosvalový tuk), což dodává masu výjimečnou šťavnatost. Ve vakuovém balení maso dále vyzrává. Jelikož se jedná o čerstvé maso, dodáváme jej pouze na objednávku.

Krkovice Mangalica

Složení:
čerstvá krkovice z mangalic
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
7 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Čerstvá krkovice z našich mangalic vyniká mramorováním (vnitrosvalový tuk), což dodává masu výjimečnou šťavnatost. Ve vakuovém balení maso dále vyzrává. Jelikož se jedná o čerstvé maso, dodáváme jej pouze na objednávku.

Panenka

Složení:
čerstvá panenka z mangalic
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
7 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Panenka z mangalic vyniká jemností a je vynikající na grilování, doslova se rozpouští v ústech. Třeba vyzkoušet!
Jelikož se jedná o čerstvé maso, dodáváme jej pouze na objednávku.

Špekáčky

Složení:
Vepřové maso mangalic 55 %, hovězí maso 15 %, bůček 25 %, 5 % pitná voda, sůl, směs koření

Trvanlivost:
21 dní, doporučená teplota skladování do: +4 °C

Popis:
Vyrábíme je z masa mangalic z našeho chovu.
Jsou vyrobeny pouze z čistého masa a bůčku s použitím domácího koření. Po naplnění do přírodních střívek špekáčky udíme na bukovém dřevě.

Sádlo a škvarky
Sádlo Mangalica

Složení:
slanina z mangalic škvařená s přidáním mléka, sádlo 100%
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
90 dní, doporučená teplota skladování do: +7 °C

Popis:
Naše sádlo je samo o sobě delikatesou. Stačí přivonět a už se Vám sbíhají sliny, a navíc je i velmi zdravé. Je to čistý produkt z našich šťastných prasátek.

Škvarkové sádlo 170 g

Složení:
vepřové sádlo, škvarky, mléko
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
90 dní, doporučená teplota skladování do: +7 °C

Popis:
Jsou to vlastně drobky ze škvarků. Používá se jako surovina pro výrobu domácí pomazánky podle vlastní receptury.

Škvarky

Složení:
slanina z mangalic
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
90 dní, doporučená teplota skladování do: +7 °C

Popis:
Vyrábíme je škvařením čerstvé slaniny tradičním způsobem, před koncem se přidá trochu mléka.

Uzená masa
Karé uzené Mangalica

Složení:
vepřové karé 160 g / 100 g hotového výrobku (z mangalic), konzervované solí a kouřem

Trvanlivost:
30 dní, doporučená teplota skladování: +2 °C až +4 °C

Popis:
Vyrábíme z části karé z mangalic z našeho chovu. Maso je nasolené obyčejnou solí a je naložené v bylinkovém nálevu. Pak se vyudí v klasické udírně na bukovém dřevě. Nepoužíváme dusitanovou sůl.

Krkovice uzená Mangalica

Složení:
vepřová krkovice (z mangalic), jedlá sůl, koření, konzervovaná solí a kouřem.
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
30 dní, doporučená teplota skladování: +2 °C až +4 °C

Popis:
Vyrábíme ji z volně chovaných mangalic z našeho chovu. K výrobě produktu je použita krkovice a je solená obyčejnou kuchyňskou solí. Pak je vyuzená v klasické udírně na bukovém dřevě. Sušíme ji na vzduchu 5 týdnů.

Koleno uzené Mangalica

Složení:
koleno s kostí, jedlá sůl
Výrobek neobsahuje dusitanovou konzervační sůl.

Trvanlivost:
10 dní, doporučená teplota skladování do: +7 °C

Popis:
Solené koleno z mangalic se udí klasicky v udírně na bukovém dřevě.

Čerstvé maso
Čerstvé maso

Čerstvé maso z mangalic dle přání dodáváme pouze na objednávku.
Kontaktujte nás prosím: 00421-35-761-0035